Urząd Miejski w Barwicach

Wersja kontrastowa/domyślna

Wersja tekstowa

A- A+

Menu w nagłówku

Logo

725 lat Barwic

Menu główne

Menu główne

  • Miasto i Urząd
  • Kultura, Sport i Turystyka
  • Gospodarka i Inwestycje

SZKOLENIE

19-05-2015

Tematyka szkolenia:

Wypracowanie metod wdrożenia mechanizmów wpływających na podnoszenie jakości usług i produktów w turystyce wiejskiej i agroturystyce oraz wykorzystanie ich do rozwoju konkurencyjności usług agroturystycznych.

Program szkolenia:


Dzień 1 – ( 5h )  zajęć    12.30 – 13.30 obiad

 

13.30 : 14.15 - Kategoryzacja Wiejskiej Bazy Noclegowej (skrót: WBN) w Europie, stan  

aktualny.

14.15: 14.30  - przerwa kawowa

14.30: 16.00 - Stan obecny systemu kategoryzacji WBN w Polsce.

16.00 : 16.15 – przerwa kawowa

16.15:17.45 - Procedura przeprowadzania kategoryzacji, procedura zatwierdzania

kategoryzacji, weryfikacja ocenionych kwater.

18.00 kolacja

 

Dzień 2 - (  8h ) zajęć    08.00 – 08.45 śniadanie

 

  9.00 – 14.00 - Szkolenie terenowe – ocena obiektów pod względem usytuowania,

 wyposażenia, ilości świadczonych usług, porównanie standardów w różnych  

obiektach,  w tym  w pokojach gościnnych oraz samodzielnych jednostkach mieszkaniowych (skrót SJM).

 

14.00: 15.00 obiad

15.30: 17.00 -  Prezentacja wyników, ocena jakości usług.

18.30 kolacja integracyjna

 

Dzień 3 - (  8h ) zajęć    08.00 – 08.45 śniadanie

9.00 – 9.45  - Podsumowanie wyników pracy  dnia poprzedniego

9.45: 11.15 -  Program promocji systemu WBN, sposoby promocji, narzędzia promocji.

11.15: 11.30 przerwa kawowa

11.30: 13.45 - Potencjalne źródła finansowania,

13.45: 14.45 obiad

15.00: 16.30 -  Inwentaryzacja kanałów informacji.

18.30  -  kolacja

 

Dzień 4 - (  5h ) zajęć    07.00 – 07.45 śniadanie

08.00 – 09.30 - Wypracowanie zadań dla poszczególnych grup docelowych: kadry

ośrodków doradztwa rolniczego, przedstawicieli stowarzyszeń, jednostek samorządu terytorialnego, uczelni związanych programowo z turystyką wiejską, kwaterodawców wiejskich itp.

09.30: 09.45 – przerwa kawowa

09.45 : 11.15 - Sposoby wykorzystania kadry inspektorów WBN do działań na rzecz

kształtowania jakości usług turystyki wiejskiej.

11.15:11.30 – przerwa kawowa

11.30 : 12.15 - Wypracowanie propozycji wizualizacji podjętych zadań.

12.30 - obiad

 

Proszę o zabranie odpowiedniego obuwia i stroju na szkolenie w terenie, miary metrówki, kalkulatora oraz ( kto posiada) laptop i aparat fotograficzny cyfrowy z osprzętem do zgrywania zdjęć na PC.

Koszty materiałów szkoleniowych, noclegów i wyżywienia pokrywają organizatorzy.
Dojazd w własnym zakresie.

Otwórz blok Facebooka przy focusie linka